Theater na de Dam 2023

Wat in 2010 begon in zeven theaters in Amsterdam, na afloop van de Nationale 4 mei-herdenking op de Dam, is inmiddels uitgegroeid tot een landelijk fenomeen en een nieuwe, breed gedragen theatertraditie die uniek is in de wereld. In verschillende steden worden voorstellingen georganiseerd, klik hier voor een overzicht.

Afgelopen jaren organiseerde de Bibliotheek Schiedam een voorstelling in de Korenbeurs. Dit jaar heeft men ervoor gekozen om geen voorstelling te organiseren, omdat op 4 mei een voorstelling in première gaat die dezelfde doelgroep beoogt.

4 mei – 28 mei 2023
Het Vergissingsbombardement

De Stokerij Schiedam presenteert de nieuwe voorstelling Het Vergissingsbombardement, tachtig jaar na het vergissingsbombardement van 31 maart 1943. Deze locatievoorstelling speelt op het terrein van het Wilton-Fijenoord Museum en gaat op 4 mei in première.
De première op 4 mei is uitverkocht, info overige data treft u via onderstaande link
Verschillende data/tijden, Wilton-Fijenoord Museum, toegang 15 euro (zie website)

10 mei 2023
Sociëteit de Vrijheid 1945 nodigt uit, verhalenverteller Karel Baracs
Sociëteit “de Vrijheid 1945” organiseert een eenmalige voorstelling van verhalenverteller Karel Baracs in het Wennekerpand. Hij zal ons meenemen in een waargebeurd verhaal over Joodse onderduikers in de binnenstad van Amsterdam. Ze worden bij een razzia ontdekt en afgevoerd. Lukt het om te ontsnappen? Deze ontroerende vertelvoorstelling vormt een wezenlijke bijdrage in de strijd tegen racisme en discriminatie.
10 mei 20:00 uur, Wennekerpand, toegang gratis, aanmelden verplicht (kies de optie “VNFG Theater na de Dam”)