Programma herdenkingen 4 mei 2023

Middagprogramma:
Op begraafplaats de Beukenhof (Burgemeester van Haarenlaan 1450 te Schiedam), zullen in de middag twee herdenkingen worden georganiseerd.

14:00 uur, Erehof
De 30 Schiedamse oorlogsslachtoffers die op de Erehof van de Beukenhof begraven liggen en de 6 Schiedamse slachtoffers van de Slag in de Javazee worden herdacht. Deze bijeenkomst start om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 14.30 uur.

15:00 uur, Gevallenen Voormalig Nederlands Indië, Korea en Nieuw Guinea
Op de Beukenhof bij het monument, wordt om 15.00 uur met een herdenking stilgestaan bij de Schiedamse gevallenen in voormalig Nederlands-Indië, Korea en Nieuw Guinea. Deze bijeenkomst duurt tot ongeveer 15:40 uur.

Avondprogramma:

19:30 uur, 4 mei herdenking
Op de kop van de Plantage bij het monument (Gerrit Verboonstraat te Schiedam), zal de 4 mei herdenking worden georganiseerd, voor hen die omkwamen tijdens en ná de tweede wereldoorlog.
Aanvang: 19:30 uur, met om 20:00 uur de twee minuten stilte. We nodigen u van harte uit om aanwezig te zijn bij deze herdenking. Het is ook live te volgen via SchieTV (online of via kabel). Deze herdenking duurt tot ongeveer 20:45 uur.

Na afloop van de herdenking wijzen wij u graag op de programmering van “Theater na de Dam”, dit jaar is er geen voorstelling in de Korenbeurs, maar we reiken alternatieven aan.